By using the Fingersoft.net website you agree to our use of cookies as described in our privacy policy. Ok!

Like us on Facebook

You'll stay up to date on new games, competitions and more!

Visit our Facebook page at fb.com/fingersoft

Follow us on Twitter

Tweets by @Fingersoft

Nainen, tervetuloa pelialalle!

naispaneeli

The Women in Games panel at Game Design Expo 2009’s Open House. Copyright Vancouver Film School

 

Peliala on nopeasti kasvava, ja kärsii kovasta työvoimapulasta. Jo tänä vuonna alalle syntyy satoja uusia työpaikkoja ja pelkästään oululaisilla yrityksillä kasvua rajoittaa usein osaavan työvoiman puute. Me Fingersoftilla toivoisimme, että vuonna 2015 naisten edustus alalla olisi jo itsestään selvää ja sukupuolen voisi sivuuttaa täysin kun puhutaan pelintekijöistä. Kun työtä tehdään ei sukupuolta katsota.

Kasvavalla ja kansainvälisellä alalla naiset ovat kuitenkin yhä valitettavan vähälukuinen joukko. Suomessa naisten osuus pelialan työntekijöistä on vain noin 20%. Kun pelaajista jo puolet on naisia, on aliedustus tekijöissä myös käytännön haaste. Pyrimme korjaamaan tätä epäsuhtaa tuomalla alaa paremmin esiin myös naisille.

Mikään ei estä naisia menestymästä pelialalla. Mainiona esimerkkinä Mariina Hallikaisen luotsaama Colossal Order, jonka Cities: Skylines –peli on ollut jättimenestys, josta voidaan osaltaan kiittää pääsuunnittelija Karoliina Korppoota. 

Menestyksellä kuitenkaan ei ole mitään tekemistä sukupuolen kanssa. Meidän mielestämme naisten aliedustuksen taustalla vaikuttaa suuri määrä kulttuuriin liittyviä vanhentuneita ennakkoasenteita. Tätä ongelmaa lähdimme taklaamaan järjestämällä kampanjan, jonka käynnistävät Fingerparty –nimiset juhlat Oulussa perjantaina 30.10.

Tilaisuuteen on kutsuttu kattava edustus Suomen pelialan toimijoita, joiden kanssa alasta kiinnostuneiden on mahdollisuus verkostoitua rennossa ympäristössä. Tapahtumassa myös esitellään pelialaa naisnäkökulmasta. Lisäksi tilaisuuteen osallistuville tarjotaan tietopaketti pelialalla työskentelystä.  Osallistujien on myös mahdollisuus jättää rekrypisteellä yhteystietonsa saadakseen tietoa pelialan työpaikoista ja koulutusmahdollisuuksista.

Emme halunnet rajata tilaisuutta pelkästään naisille, mutta pyrimme madaltamaan pelialasta kiinnostuneiden naisten kynnystä osallistua tilaisuuteen tarjoamalla naisten liput edullisemmin. Järjestämällä tämän tilaisuuden pyrimme edistämään tosiasiallista tasa-arvoa pelialalla ja houkuttelemaan myös naisia alalle töihin ja yrittäjiksi. Toivottavasti hyvä tarkoituksemme ei loukkaa ketään.

Uskomme, että tällainen matalan osallistumiskynnyksen rento tapahtuma auttaisi naisia tutustumaan pelialaan ja pelialalla työskenteleviin ihmisiin. Tarkoituksemme on, että näihin juhliin osallistujista useampi löytäisi tulevaisuudessa paikkansa alalta.

Tämä on meille ensimmäinen kokeilu tähän suuntaan. Inspiraationa meille on ollut mm. Linda Liukkaan ansiokas työ naisten tuomiseksi tietotekniikan pariin. Olemme lähtenee rohkeasti liikkeelle ja toivomme, että onnistumme tavoitteessamme tuoda pelialaa esiin myös naisille. Mikäli ensimmäinen askel onnistuu hyvin, tulemme myös jatkossa tekemään työtä tasa-arvon puolesta.

Mikäli olet pelialasta kiinnostunut, täytä tämä lomake, jolloin voimme olla sinuun yhteydessä työ-, yrittäjyys- ja opiskelumahdollisuuksien tiimoilta.

 

bileet

Linkkejä aiheeseen liittyen

Neogames – Suomalaisen pelialan kattojärjestö

Barona urablogi – “Miten pääsen töihin pelialalle?”
Miten pääsen töihin pelialalle?

YLE – Peliala on murroksessa ja se näkyy Karoliina Korppoossa

Dome.fi – Peliala ja sukupuoliroolit – naiskehittäjä on outolintu, vaikka olisi ollut alalla vuosikymmeniä

YLE – Nainen, näin pääset pelialan huipulle – ammattilaisten vinkit

YLE – Pelialalla riittää töitä – osaajista on jopa pulaa